Vector home theater, audio video system, acoustic equipment, stereo technology. Electronic amplifier, surround hi-fi sound. Soundbar, screen, display in cartoon style isolated on white background

Beste soundbars in 2019 – Getest en Vergeleken op Muzine.nl

Op zoek naar de beste soundbars?  Wij hebben echt overzicht gemaakt van de echte goede soundbar in 2019 voor muziek en voor televisie op basis van klanttevredenheid en tests.

Televisies worden steeds dunner en dunner en dit gaat vaak ten koste van de ingebouwde speakers. Zelfs de beste tv’s kunnen wel een boost in geluid gebruiken, zeker als je een echte beleving wilt bij een film of sportwedstrijd. Om ervoor te zorgen dat je geluid past bij de beeldkwaliteit van je televisie, heb je twee opties: een home cinema set (bekijk ook onze beste home cinema set 2019 overzicht) of een soundbar. In dit artikel gaan we het hebben over de tweede optie, de soundbar. Als je ervan houdt dat je nieuwe televisie zo dun is, dan past een soundbar hier het beste bij. Met een langwerpig en klein ontwerp kun je soundbars namelijk mooi wegwerken en zal hij niet ergens uitsteken. Ze zijn gemaakt om net zo fijn voor het oog te zijn, als voor het oor.

Ook is een soundbar handig voor als je simpelweg niet zo’n grote huiskamer hebt. Een home cinema set van 7 verschillende boxen en een subwoofer voelt dan als te veel van het goede. Met een soundbar heb je met een speaker genoeg. Een optie is om hier nog een subwoofer bij de doen. Je plaatst de box bij je televisie. Dit kan voor de tv zijn (op de tv-kast) of achter of onder de tv (op de muur bevestigd). Een soundbar is zo ontworpen, dat het geluid op zo’n manier wordt geprojecteerd, zodat het net lijkt dat het geluid vanuit elke richting komt.

Klinkt allemaal prima toch? Hieronder gaan we uitlichten wat de beste opties zijn als het gaat om soundbars. En wat de onderlinge verschillen zijn en waar je op kunt letten bij de aanschaf. Zo kun je de beste keuze maken voor jezelf.

Top 5 soundbars 2019

Op basis van klanttevredenheid hebben wij de beste soundbar 2019 in kaart gebracht.

Samsung HW-MS650 Soundbar

Samsung was nog niet tevreden met het domineren van alleen de televisiewereld, zo lijken ze hun pijlen hebben gericht op de audioproducten voor home entertainment. Om ook hier nummer een te worden. En ze zijn een behoorlijk eind op weg. De Samsung HW-MS650 Soundbar is echt een meesterwerk. Op de markt is er nog geen soundbar zonder externe subwoofer die zoveel kracht produceert. Tegelijkertijd is het geluid helder, met een fijne diepe bass. De balans is gewoon subliem. Daarnaast is de synchronisatie met de televisie helemaal top, wat het kijken naar een film tot een bioscoopervaring maakt. We kunnen zo niets bedenken wat er nog verbeterd kan worden aan de soundbar. Dit is het geld dubbel en dwars waard.

Sony HT-ST5000 Dolby Atmos Soundbar

De Sony HT-ST5000 Dolby Atmos Soundbar is de meest prijzige soundbar uit deze lijst. Maar het geluid en de kracht die hij produceert rechtvaardigt dit wel. Het is een exceptioneel stukje kwaliteit die voorzien is van de Dolby Atmos technologie. Hierdoor komt het geluid van voor, achter én zijkant van de soundbar. Zo wordt je als kijker in een film gezogen. De kwaliteit van het materiaal en de design zijn subliem. Daar komt bij dat het geluid, naast massaal, ook heel mooi klinkt. De krachtige los meegeleverde subwoofer zorgt ook nog eens voor heerlijke diepe tonen. Hiermee krijg je een net even uitgebreidere beleving dat een enkele soundbar. De prijs zal sommige mensen afschrikken, maar dit is wel de soundbar die het dichtste bij surround sound komt.

Q Acoustics M4 Soundbar

De Q Acoustics M4 Soundbar heeft een bijzondere uitstraling, met de schuine lijnen aan de achterkant. Ben je een muziekliefhebber en wil je de soundbar voornamelijk gebruiken voor je favoriete liedjes, dan is dit exemplaar een hele goede optie. De Bluetooth-connectie zorgt ervoor dat je je telefoon of laptop makkelijk kunt verbinden en kunt gaan genieten. De soundbar klinkt zó goed, dat je gelijk helemaal verkocht bent. Niet voor niets heeft deze soundbar meerdere prijzen gewonnen op het gebied van geluid. De ingebouwde subwoofer zorgt ervoor dat je verder niks nodig hebt.

Sonos Playbar

De Sonos Playbar is enkele soundbar die zorgt voor een extra dimensie bij het tv kijken. Het design is superstrak en past in bijna iedere huiskamer. Als je toch meer geluid wilt, is deze soundbar eenvoudig uit te breiden met meerdere speakers en/of een subwoofer. Je kunt de soundbar besturen met je smartphone, dus je hoeft niet nóg een afstandsbediening toe te voegen aan je collectie. De soundbar zorgt met negen ingebouwde speakers voor een voor een fijne geluidsbeleving in je hele huiskamer. Daarnaast kun je een extra wandbeugel aanschaffen om de soundbar aan de muur te bevestigen.

Philips Fidelio B8 Soundbar

De absolute aanvoerder van de premium soundbar-lijn is de Philips Fidelio B8 Soundbar. Het is een indrukwekkend stukje techniek, die er ook nog eens heel tof uitziet. Dankzij de Dolby Digital 5.1 en de DTS digital Suround zorgt deze soundbar ervoor dat de geluiden om je heen vliegen. Zo wordt je als het ware ondergedompeld in de film die je aan het kijken bent. Het totale vermogen van 400 Watt maakt de soundbar een echte krachtpatser. Dankzij de verschillende aansluitmogelijkheden kan je apparaten als je laptop, telefoon, Blu-ray speler en televisie eenvoudig aansluiten en overschakelen. Dankzij het krachtige en volle surround geluid in combinatie met het geweldige design zal de Phillips in geen enkele huiskamer misstaan.

Goedkope soundbars? Dit zijn de beste budget Soundbars & meer tips

Soundbars kunnen best aan de prijs zijn, zeker als je goede kwaliteit boxen wilt met een grote hoeveelheid Watt. Is je portemonnee niet zo vol of wil je simpelweg niet zoveel geld uitgeven dat zijn er opties om geld te besparen bij de aankoop op een soundbar. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een tweedehands soundbar aan te schaffen. Het voordeel van soundbars is dat ze niet gedragen hoeven te worden. Ze zijn niet zoals oordopjes in iemands oor geweest. Dit maakt de drempel om voor tweedehands te kiezen wat lager. Het voordeel van tweedehands kopen is dat je wel een soundbar kan kopen van hoge kwaliteit, maar hier lang niet de hoge prijs voor hoeft te betalen. Er zijn verschillende websites waar tweedehands soundbars op staan en de keuze is hiermee best uitgebreid. Met wat goede onderhandelskills kun je misschien nog wel meer van de prijs af halen.

Een ander opties is om op zoek te gaan naar de budgetvarianten van de soundbar. Je boet natuurlijk wel iets in op kwaliteit of design, maar als je weet waar je naar moet kijken is dit verschil minimaal. Zo zal een goedkopere soundbar een ander soort materiaal of minder aansluitmogelijkheden hebben. Als je daar toch geen gebruik zal gaan maken, heb je die winst toch maar weer mooi te pakken.

Een mooi voorbeeld van een goede soundbar voor een lage prijs is de Phillips HTL1190 Soundbar. Deze soundbar heeft een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Het geluid is prima en dankzij de Virtual Suround Sound van Philips is het mogelijk om je te omgeven met het geluid. Dit geeft de juiste extra dimensie aan tv kijken. Daarnaast heeft de soundbar veel verschillende aansluitingen, dus je kunt al je audioapparaten erop aansluiten. Een andere budgettip is de Samsung JW-K335 Soundbar. Bij een soundbar van Samsung weet je dat je al snel goed zit en ook deze is geen uitzondering. De soundbar wordt meegeleverd met een aparte subwoofer. Hierdoor bezit je naast het fijne en uitgebalanceerde geluid, ook over een lekker diepe bass. Dankzij de vele verbindingen kun je ook deze soundbar aan alle audioapparaten koppelen. Verder kun je hem bedienen met je telefoon.

Let hier op bij het kopen van soundbars voor de beste koop

Best koop tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van Soundbars. Als je al een beetje online hebt gekeken, heb je al ervaren dat er ongelooflijk veel keuze is. Waar moet je beginnen met zoeken,  maar gelijk voor de populairste soundbars merken? Onderling verschillen de soundbars niet heel veel. De premium producten verschillen onderling qua specificaties. Hetzelfde geldt voor de mid-range en de budgetproducten. De belangrijkste vragen die je je van tevoren moet stellen zijn waar je de soundbar voor gaat gebruiken en met welke intensiteit dit ervaren dient te worden.

Doeleinden

Gebruik je de soundbar alleen voor het verbreden en verdiepen van het geluid bij het tv, films en sportwedstrijden kijken? Of wil je de soundbar ook los gebruiken bij het luisteren naar muziek. Bij alleen tv kijken is een audiopoort voldoende om dit te kunnen bewerkstelligen. Wil je ook muziek luisteren, ga dan op zoek naar soundbars die ook Bluetooth hebben. Zo kun je je telefoon, tablet of laptop aansluiten aan je soundbar om muziek af te spelen.

Intensiteit

Hoe hoog is de intensiteit die je wilt ervaren? Heb je bijvoorbeeld een kleine huiskamer, dan is het niet nodig om een dikke soundbar met subwoofer van 600 Watt aan te schaffen. Ja of je wilt ruzie met de buren, dat kan natuurlijk ook. Daarnaast kun je je afvragen of je een subwoofer wilt. Wil je gewoon een mooi extra geluid bij je films, dan is een enkele soundbar voldoende. Al dan niet met ingebouwde subwoofer. Wil je de explosies in de film niet alleen goed horen, maar ook echt voelen? Dan is een soundbar met losse subwoofer wel je ding. Hetzelfde geldt voor als je de soundbar ook voor muziek wilt gebruiken. Wil je de bass horen of ook voelen? Bij het tweede doel is een subwoofer helemaal je ding.

Daarnaast zie je bij sommige soundbars Dolby digital, Dolby Atmos, DTS of DTS:X staan. Dit zijn technologieën die je terugvindt in veel audioproducten. Van dvd-spelers tot soundbars. Dolby en DTS (Digital Theater Systems) zijn twee concurrerende bedrijven op het gebied van audio. Ieder hebben ze hun eigen manier om de best mogelijk geluidkwaliteit uit producten te halen. De een is niet beter dan de ander, het is meer wat je persoonlijke smaak is. Er is wel een wezenlijk verschil tussen de soundbars die geen DTS of Dolby hebben en de soundbars die wel een van beide heeft. De technologie zorgt er namelijk voor dat de audio verzameld wordt, om het vervolgens digitaal te leveren. Dit zorgt ervoor dat je als luisteraar een surround sound ervaart. Dus dat het geluid om je heen te horen is. Hierdoor wordt de audio-ervaring en daarmee eventueel ook de kijkervaring met een extra dimensie verdiept.

De verschillende typen soundbars

Wat zijn Soundbars en welke verschillende soorten heb je? Een soundbar is de makkelijkste manier om je het geluid van je televisie te verbeteren. Het geluid van een soundbar is namelijk veel beter en uitgebreider dan de speaker(s) van je televisie. Soundbars zijn langwerpig en plat en zo gebouwd dat ze zo min mogelijk ruimte in beslag nemen. In het langwerpige design zijn meerdere individuele speakers naast elkaar geplaatst, die zorgen voor een geluid die door de hele kamer gaat. Je verbindt de soundbar met je televisie zodat het geluid gesynchroniseerd wordt. Zo krijg je dus een behoorlijke positieve geluidsverbetering als je kijkt naar een wedstrijd of een film.

Soundbars verschillen onderling in design, geluidskwaliteit, verbindingsmogelijkheden en de eventuele aanwezigheid van een subwoofer. Hierboven hebben we al uitgelegd wat dit allemaal inhoudt.  

Ontwikkelingen binnen de soundbars Industrie in 2019

In de toekomst zal de soundbar nog meer de concurrentie aangaan met de home cinema sets, waarbij je meerdere boxen hebt. Je kunt met een soundbar nog niet concurreren met een home cinema set van zes of acht componenten. Zeker in de grote huiskamers. De soundbars komen echter wel steeds dichter bij het gevoel van surround geluid. We verwachten dat dit zich in de toekomst verder zal door ontwikkelen. Door onder andere soundbars te ontwikkelen met geavanceerde Dolby of DTS technieken.

Daarnaast zie je dat tv’s van steeds hogere kwaliteit worden. Hier gaan de soundbars ook in mee. Zo kun je niet alleen 4K-televisies kopen, maar ook 4K-soundbars. Het is wel een klein beetje een marketingtruc, aangezien 4K meer met beeldkwaliteit te maken heeft. Als je de soundbar voor voornamelijk muziek luisteren gaat gebruiken, is een 4K-soundbar niet nodig. Maar voor de bioscoopervaring is het wel net een tikkeltje beter. De 4K-soundbar zorgt er namelijk voor dat de connectie van je tv-ontvanger direct naar je televisie wordt gestuurd. Zo heb je geen pixelverlies bij het versturen. Het verschil is niet heel groot, maar voor iemand die de allerbeste beeldkwaliteit wil hebben toch genoeg.

Ook interessant
Beste draadloze speakers in 2019 – Getest en Vergeleken op Muzine.nl