Beste Sennheiser oordopjes en koptelefoons in 2019 – Getest en Vergeleken op Muzine.nl

Als je je favoriete muziek graag wilt luisteren in de best mogelijke kwaliteit die mogelijk is, zal je in je zoektocht snel in aanraking komen met Sennheiser. Een bekende producent van audioproducten. De producten zijn enorm populair en dit is met name te danken aan de sublieme geluidskwaliteit een duurzaamheid. Ben je op zoek naar een koptelefoon of oordopjes, dan kunnen we je zeker aanraden om een exemplaar van Sennheiser aan te schaffen. Sennheiser-producten gaan vaak jaren mee en zijn verstandige investeringen. In dit artikel lichten we een aantal mooie koptelefoons en oordopjes van Sennheiser en gaan we je een handje helpen bij het maken van de juiste keuze.  

Top 5 Sennheiser oordopjes en koptelefoons 2019

Sennheiser Momentum True Wireless

Eigenlijk blinkt elk product dat Sennheiser op de markt brengt uit in het geweldige geluid. Zo ook de Sennheiser Momentum True Wireless. Dit zijn draadloze oordopjes met een lekker geluid erin. Sennheiser is als een van de laatste grote producenten met draadloze oordopjes op de markt gekomen. Deze Momentum is dan ook de eerste die ze uitbrengen. Dit doen ze dan ook gelijk helemaal goed: de balans in hoge en lage tonen is optimaal, met een fijne bass. Ook voelen de dopjes stabiel aan en liggen ze fijn in je oren. De oordopjes gaan 12 uur mee op een volle accu, dus ook dit is prima. Het enige nadeel is dat de prijs wat aan de hoge kant is, dus je moet het er wel voor over hebben. Wat je echter voor terugkrijgt is wel helemaal top.

Sennheiser HD 4.50BT NC

De Sennheiser HD 4.50BT NC is een draadloze over-ear koptelefoon met actieve noise cancelling. Deze koptelefoon heeft een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding. Het geluid is erg goed en dankzij de noise cancelling heb je geen last van je omgeving. Zo kun je je volledig concentreren op het mooie geluid in combinatie met je favoriete muziek of podcast. Ook beschikt de hoofdtelefoon over een microfoon in de oorschelpen, zodat je je telefoongesprekken niet alleen kunt horen, maar ook kunt beantwoorden. Het design is strak en betreft goede materialen. Ook is Bluetooth-verbinding stabiel en de accu is gewoon goed (16 uur). Gewoon een goede koptelefoon tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

Sennheiser CX Sport

Als je op zoek bent naar een Sennheiser voor bij het sporten, dan raden we je zeker de Sennheiser CX Sport aan. Deze draadloze in-ear oordopjes zijn zweet- en spatwaterbestendig, dus je kunt je met een gerust hart uitleven in de sportschool of tijdens het hardlopen. De neongele klemmen zorgen voor een sportieve uitstraling van de oordopjes. Dat niet alleen, de klemmen zorgen er ook voor dat de oordopjes goed in je oren blijven zitten als je (veel) beweegt. Om voor een optimale pasvorm te zorgen worden de klemmen in drie verschillende groottes meegeleverd. De oordopjes worden zelfs in vier verschillende groottes geleverd. Zo kan iedereen een combinatie maken die zorgt voor een optimale draagcomfort. Je hoeft je verder niet druk te maken om de een draad dat in de knoop zit, aangezien de oordopjes draadloos zijn. Het geluid is erg goed en dankzij de passieve noise canceling goed verstaanbaar.

Sennheiser Momentum 2.0 Wireless

De Momentum van Sennheiser heeft ook een variant als koptelefoon: Sennheiser Momentum 2.0 Wireless. Dit is een draadloze over-ear koptelefoon met actieve noise cancelling. De gebruikte materiaal zijn leer en roestvrij lichtgewicht staal en heeft een retro uitstraling. Hierdoor is de koptelefoon niet alleen robuust en duurzaam, maar ook erg modieus. Ook is de koptelefoon licht en erg fijn om te dragen, ook voor een langere periode. De accu houdt dit ook wel vol, want die gaat tot wel 22 uur mee. Het geluid is, zoals wel vaker bij Sennheiser, geweldig. Rijk en perfect in balans. Een beauty mét brains.

 Sennheiser HD 650

De Sennheiser HD 650 is een echte krachtpatser. Deze over-ear koptelefoon bevat namelijk Hi-res audio. Dit zorgt voor de beste kwaliteit in geluid die er is en dat je muziek klinkt alsof je in de studio staat. Ook bevat de koptelefoon open oorschelpen om de akoestiek natuurlijker aan te laten horen, zo klinkt het geluid nóg beter. Mocht je de balans iets willen aanpassen, dan kun je dit zelf allemaal indelen. Net zo hoogwaardig als de kwaliteit van het geluid is de kwaliteit van de materialen. Hierdoor is de koptelefoon licht, sterk, comfortabel en ziet hij er heel strak uit. Als je het hebt over subliem presterende koptelefoons, dan staat deze heel hoog op dat lijstje.

Goedkope Sennheiser oordopjes en koptelefoons? Dit zijn de beste budget Sennheiser oordopjes en koptelefoons & meer tips

De audioproducten van Sennheiser kunnen qua prijs redelijk ver van elkaar af liggen. Er is dan ook voor iedere consument wel wat te vinden. Sennheiser is een premium fabrikant en staat voor topkwaliteit, vooral in de geluidservaring. De materialen zijn duurzaam en van de hoogste kwaliteit. Kwaliteit kost nou eenmaal geld, dus Sennheiser is dan ook niet de meest goedkope aanbieder. Maar een Sennheiser is wel een hele verstandige investering. Je kunt vaak jaren mee met een hoofdtelefoon of oordopjes. Veel langer dan de goedkope merken. Dus onderaan de streep ben je ongeveer hetzelfde of nog minder geld kwijt. En dan ook nog voor topkwaliteit. Ook kun je, als je weet wat je wilt, ervoor zorgen dat je niet onnodig veel geld uitgeeft.

Hoe meer opties er op je apparaat zitten, hoe hoger de prijs. Een draadloze koptelefoon met actieve noise cancelling en alles erop en eraan zal de meeste uitgebreide en daarmee de duurste optie zijn. Sowieso zijn de draadloze varianten duurder dan diegene met draad. Omdat er bij de draadloze modellen een ingebouwde accu in verwerkt zit. Bij oordopjes met snoer zal de prijs dus het laagste zijn. Hier is het minste materiaal nodig en de minste extra´s. Heb je hier genoeg aan, dan heeft het geen zin om een duurdere koptelefoon te kopen. Hier bespaar je al snel een boel geld mee. Ook zijn er andere opties om geld te besparen bij de aankoop van je Sennheiser oordopjes of koptelefoon. Hieronder een aantal tips.

Ga bijvoorbeeld op zoek naar de oordopjes of koptelefoon die niet zo veel in de reclame is geweest. Minder of geen reclame betekent minder of geen extra kosten. Deze kosten worden over het algemeen doorberekend in de aanschafprijs. 

Let hier op bij het kopen van Sennheiser oordopjes en koptelefoons voor de beste koop

Best koop tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van Sennheiser oordopjes en koptelefoons. Als je ervan overtuigd bent dat een Sennheiser bij je past, dan is de volgende stap om het juiste model te vinden. Handig om te weten is dan waar je de oordopjes of de koptelefoon voor gaat gebruiken. Het zou zonde zijn als je iets aanschaft wat helemaal niet aansluit op je behoefte. Hieronder hebben we een aantal veelvoorkomende toepassingen genoemd.

Onderweg:

Als voor werk en/of privé veel onderweg bent, is het zeker aan raden voor iets te kiezen dat of een draad heeft of draadloos met een degelijke accu. Het gaat behoorlijk frustreren als je midden in je reis moet stoppen met luisteren naar je muziek omdat je accu leeg is. Ook kan het behoorlijk prettig zijn om een koptelefoon of oordopjes te zoeken die noise cancelling hebben. Zo heb je geen last van huilende baby’s, luid pratende medereiziger en ronkende motoren als je onderweg bent. Je kunt je dan volledig focussen op je muziek, die je dan niet op het hoogste volume hoeft te zetten om te kunnen horen welk liedje het is. Ook nog eens een stuk beter voor je oren. Actieve noise cancelling vind je in de in-ear oordoppen en over-ear koptelefoons. Standaard hebben deze modellen een passieve vorm van noise cancelling. Wil je voor de beste ervaring ga dan op zoek naar de modellen die actieve noise control (ANC) hebben. Vaak staat dit wel bij de specificaties.

Sporten

Als je vooral muziek wilt luisteren als je gaat sporten, binnen of buiten, ga dan op zoek naar oordopjes of een koptelefoon die in ieder geval zweet- en spatwaterbestendig zijn. Wil je helemaal zekerheid ga dan op zoek naar diegene die helemaal waterdicht zijn. Zo kun ook in de stromende regen gewoon je work out doen met muziek. Geeft toch wel een extra motivatie. In de sportschool kun je zowel oordopjes, als een koptelefoon gebruiken. Voor het hardlopen raden we toch wel aan om oordopjes te gebruiken. Een koptelefoon zal snel van je hoofd af vallen. Je hebt ook speciale sport varianten van oordopjes, die komen met een soort vleugels die je om je oren klemt. Hierdoor blijven ze nog beter zitten en kun je zoveel bewegen als je wilt, zie hierboven de CX Sport.

Sommige modellen kunnen data verzamelen van je work out. Er zit dan een activity tracker in. Dankzij dit stukje technologie kun je hartslag, calorieverbruik, tijden en afstanden bekijken. Erg handig als je je progressie en dergelijke wilt bijhouden.

Zakelijk gebruik

Gebruik je je oordopjes of koptelefoon met name zakelijk en zit je veel aan de telefoon, ga dan voor de modellen waar een goede microfoon in zitten. Zo kun je telefoongesprekken beantwoorden en voeren met behulp van je oordoppen of koptelefoon. Er zijn ook modellen die multi point pairing bevatten. Hiermee kun je meerder telefoons op je oordoppen of koptelefoon aansluiten. Handig voor als je zowel een privé, als zakelijke telefoon hebt.

De verschillende type Sennheiser oordopjes en koptelefoons

Wat zijn Sennheiser oordopjes en koptelefoons en welke verschillende soorten heb je? Er zijn verschillende types audioapparaten van Sennheiser. Je kunt kiezen voor oordopjes of een koptelefoon. Het verschil zit hem voornamelijk in de draagwijze, de handzaamheid, de kwaliteit en de prijs. Oordopjes draag je voor of in je gehoorgang. Bij voor je gehoorgang klem je de oordopjes in je oorschelp. Ook hebben deze varianten een soort steeltje. De oordopjes die je in je gehoorgang doet heten in-ear oordopjes. Dankzij deze methode heb je minder last van omgevingsgeluid en heeft de omgeving minder last van jouw muziek. Bij langduriger gebruik zullen in-ear oordopjes echter bij een aantal sneller irriteren. Koptelefoon gaan voor je oren of over je oren. De koptelefoons die op je oren gaan zijn kleiner en zijn makkelijker om mee te nemen. De over-ear koptelefoons houden omgevingsgeluid veel beter tegen en zijn voor langduriger gebruik bij meerdere gevallen prettiger voor je oor.  

Oordopjes zijn een stuk kleiner en lichter dan koptelefoons. Vanzelfsprekend zijn oordopjes dan ook makkelijker mee te nemen. Je kunt bij beide kiezen voor draadloze of modellen met draad. Draadloze modellen krijgen hun stroom van een ingebouwde accu, die apart opgeladen dient te worden. De connectie met je telefoon, laptop, tablet, en dergelijke wordt gemaakt met een Bluetooth-verbinding. Omdat koptelefoons veel groter zijn, kan er ook meer techniek in worden gestopt. De geluidskwaliteit van koptelefoons is een veel gevallen dan ook beter dan die van oordopjes. Zo heb je bij koptelefoons meerdere modellen die een Hi-res audio hebben. Geluid van studio-kwaliteit. Ook worden er al koptelefoons aangeboden die surroundgeluid hebben. De nieuwste revolutie in geluid die de geluidervaring naar een nieuwe dimensie tilt.

Al dat gebruik van techniek en de hoeveelheid materialen drukt natuurlijk ook op de prijs. Zo zullen oordopjes in de meeste gevallen goedkoper zijn dan koptelefoons. Ga je voor de beste geluidservaring dan neem je met een koptelefoon de prijs voor lief. Ga je voor makkelijk mee te nemen en het goedkoopste, dan zul je eerder voor oordopjes kiezen.

Ontwikkelingen binnen de Sennheiser oordopjes en koptelefoons Industrie in 2019

Sennheiser is een Duitse fabrikant van onder meer koptelefoons en oordopjes. Het bedrijf werd in 1945 opgericht door Fritz Sennheiser in Wennebostel. In eerste instantie ontwikkelde het bedrijf meetapparatuur, later werd dit uitgebreid naar allerlei audio-artikelen. In 1968 werd de eerste koptelefoon geproduceerd. Sennheiser streeft sindsdien dagelijks naar de best mogelijke geluidservaring die er is en wil elke dag verbeteren. Dit hoor je terug in haar producten, niet voor niets behoort Sennheiser tot de beste fabrikanten van audioproducten die er zijn.

We verwachten dat Sennheiser deze trend zal gaan doorzetten. Ze blijven op zoek naar verbetering en we denken dat dit vooral zal gebeuren in het op zoek gaan een noise cancelling die al het geluid neutraliseert, een subliem surroundgeluid en het slimmer maken van haar producten.

 

 

 

Ook interessant
Beste home cinema sets in 2019 – Getest en Vergeleken op Muzine.nl