Beste Noise cancelling oordopjes in 2019 – Getest en Vergeleken op Muzine.nl

Op zoek naar de beste Noise Cancelling Oordopjes?  Wij hebben echt overzicht gemaakt van de echte goede Noise Cancelling oordopjes in 2019 op basis van klanttevredenheid en tests.

Als je veel met het vliegtuig, de trein of de bus reist is niets vervelender dan een luid telefoongesprek of huilend kind door je muziek of podcast heen. Zo kun je amper verstaan waar je naar aan het luisteren bent en moet je de volume weer omhoog doen. De harde volume levert je op den duur last van je oren of hoofd op en fijn luisteren is er niet meer bij. Voor wie zich alleen wil focussen op het luisteren van zijn of haar muziek of podcast kan veel baat hebben bij noise cancelling. Er zijn verschillende soorten Noise cancelling oordopjes verkrijgbaar die onderling verschillen in functies. Heb je interesse om ook Noise cancelling oordopjes aan te schaffen, dan helpt dit artikel je wegwijs te maken in je keuze. Zo maken we een top 5 met de beste producten en benoemen we de punten waar je op kunt letten om een keuze te maken die heb beste bij jouw behoefte past. Bekijk voor meer keuze ook onze beste draadloze oordopjes en beste bluetooth oordopjes

Top 5 Noise cancelling oordopjes 2019

Op basis van klanttevredenheid hebben wij de beste noise cancelling oordopjes 2019 in kaart gebracht.

Sony WF-1000XM3

Voortbordurend op de succesvolle Sony WF-1000XM3, komt Sony met een heerlijke upgrade: de Sony WF-1000XM3. Daarmee is een van de beste oordopjes alleen nog maar beter geworden. De nieuwe Bluetooth chip zorgt ervoor dat de synchronisatie met muziek en noise cancelling optimaal werkt. Daarnaast heeft bijna elke belangrijke specificatie wel een upgrade gehad. De geluidskwaliteit is nóg beter, de oordopjes passen beter in je oren en de batterijduur is verhoogd. De oordopjes gaan zes uur mee en kunnen verlengd worden met een extra 24 uur. Daarnaast zijn de oordopjes draadloos, wat een enorme bewegingsvrijheid oplevert. Echt een van de beste noise cancelling oordopjes van het moment.

Libratone Track+

Maak kennis met de Libratone Track+. Niet een van de meest bekende fabrikanten op het gebied van oordopjes, maar wel met een heel mooi product. Zo bevatten de oordopje vier niveaus van noise cancelling, die je zelf naar wens kunt in- en bijstellen. Daarnaast zijn de oordopjes lekker licht en draadloos, zodat het koord niet in de knoop kan raken en je vrij kunt bewegen. De Track+ is met name geschikt voor het sporten, omdat ze zweet- en spatwaterdicht zijn. Tussen de oordopjes zit een huidvriendelijke rubberen koord, die ervoor zorgt dat de twee dopjes altijd bij elkaar blijven.

Bose QuietComfort 20

De koning van noise cancelling is Bose. De Bose QuietComfort 20 is daar het meest recente voorbeeld van. Met een bediening op een paneel aan het snoer, is de mate van omgevingsgeluid helemaal in te stellen. Zo kun je met de Aware-modus alles meekrijgen als dat gewenst is, voor bijvoorbeeld in de auto. De oordopjes zijn zacht heel comfortabel om te dragen. Hoewel er een snoer aan de oordopjes zit, dienen ze wel opgeladen te worden. Er zit namelijk een accu in voor de noise cancelling. Een volledig opgeladen accu gaat tot 16 uur mee, hiermee kun je het dus wel een tijdje volhouden. Let er bij aanschaf wel op welk model je hebt, aangezien de modellen specifiek voor Android of iOS zijn.

B&O Play H3 ANC

Bang en Olufsen staan bekend als bouwers van premium audioproducten. Zo worden ze onder andere gebruikt in laptops en telefoons. Nu komen ze dus ook op de markt met noise cancelling oordopjes en het resultaat is, naast de topkwaliteit in geluid, prachtig. De B&O Play H3 ANC heeft werkelijk een schitterend design. De behuizing is gemaakt van lichtgewicht metaal, wat ervoor zorgt dat de oordopjes krasbestendig zijn. Met een gewicht van ongeveer 40 gram voel je amper dat je ze in je oren hebt. Door een memory foam in de uiteinden van de oordopjes voelen de oordopjes comfortabel en natuurlijk in je oor. De oordopjes zijn voorzien van een snoer en accu voor de noise cancelling. Deze gaat minimaal 20 uur mee.

Plantronics BackBeat Go 410

De Plantronics BackBeat Go 410 zijn noise cancelling oordopjes die wat vriendelijker voor de portemonnee zijn. De oordopjes zijn comfortabel om te dragen en zijn zweetbestendig, wat ze ook geschikt maakt om mee te sporten. De noise cancelling bestaat uit twee varianten die automatisch op de ruimte wordt ingesteld: weinig geluid en veel geluid. De noise cancelling werkt zo goed, dat de oordopjes niet aan te raden zijn als je deelneemt aan het verkeer. Ook beschikken de oordopjes over handige en leuk technische snufjes. Zo is er een snellaadfunctie ingebouwd die ervoor zorgt dat de oordopjes binnen een kwartier zorgen voor twee uur luisterplezier. Daarnaast zijn de oordopjes draadloos, maar als de oordopjes leeg zijn kun je hem met een bijgeleverd snoer alsnog in je telefoon stoppen om van je muziek te genieten.

Goedkope Noise cancelling oordopjes? Dit zijn de beste budget Noise cancelling oordopjes & meer tips

De prijzen van de noise cancelling oordopjes liggen wat hoger dan die van normale oordopjes. Dat is door de ingebouwde geavanceerde techniek die in de oordopjes gebouwd moet worden. De oordopjes zijn continu aan het werk om de omgevingsgeluiden te neutraliseren. Vandaar dat er ook ingebouwde accu´s bijzitten die je apart dient op te laden. Toch is het mogelijk om te besparen op de aanschaf van noise cancelling oordopjes. Hieronder zullen we je een aantal tips geven.

De eerste budgettip is om op zoek te gaan naar tweedehands modellen. Er zijn genoeg websites die tweedehands noise cancelling oordopjes aanbieden. Als tip geven we je verder nog mee om op zoek te gaan naar de oordopjes waarbij je de dopjes kunt vervangen. Zo kun je voor een klein bedrag nieuwe en ongedragen dopjes kopen om het belangrijkste deel te vervangen. Zo zijn je oordopjes weer als nieuw, met de behoorlijke korting van een tweedehands aanschaf.

Als je toch liever helemaal nieuwe noise cancelling oordopjes wilt, raden we aan om op zoek te gaan naar de goedkopere varianten. Ook bij de varianten onder de honderd euro zitten producten bij die gewoon een relatief hoge kwaliteit hebben. Je ziet ze minder in advertenties en campagnes. En hiermee kan een redelijk deel van de aanschafprijs afgehaald worden. Het beste voorbeeld van een goede optie voor een aantrekkelijke prijs is de JVC HA-FX65BN. Naast dat deze oordopjes beschikken over goed werkende noise cancelling, zijn ze ook nog eens draadloos. Daarnaast zijn ze licht in gewicht er erg comfortabel om in je oor te dragen. Voor iedere gebruiker is er wel een juiste pasvorm te vinden, omdat de oordopjes geleverd worden met vier maten oordopjes. Die ook nog eens beschikken over memory foam, waardoor ze steeds beter naar je oor vormen. De accu gaat zes uur mee en de oordopjes zijn zweet- en regenbestendig. Ook voor het sporten zijn de oordopjes dus heel geschikt. Een leuke extra is dat de behuizing magnetisch is, dus als je de oordopjes even uit wilt doen klik je ze tegen elkaar en kun je ze met het koord om je nek hangen.

Let hier op bij het kopen van Noise cancelling oordopjes voor de beste koop

Best koop tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van Noise cancelling oordopjes. Nog meer dan bij regulier oordopjes is de pasvorm erg belangrijk. De noise cancelling van de oordopjes kunnen nog zo goed zijn, als de oordopjes niet goed in je oor passen gaat er alsnog omgevingsgeluid langs de dopjes in je oor. Het is dus aan te raden en het loont de moeite om de oordopjes ergens in te passen. Schud een keer met je hoofd om te voelen of ze blijven zitten en voel aan of de oordopjes comfortabel zitten. Als je dit eenmaal hebt ervaren weet je naar welke oordopjes je op zoek kunt gaan. Heb je geen tijd en/of zin om naar de winkel te gaan, dan kun je ook op zoek gaan naar de oordopjes die verschillende maten oordopjes leveren. Dan is er een grote kans dat er een goede maat voor jou bij zit. Oordopjes met memory foam zorgen ervoor dat de oordopjes zich aanpassen naar de vorm van jouw oor, ook dit komt de pasvorm ten goede.

Een andere vraag die je je kunt stellen bij het uitkiezen van noise cancelling oordopjes is of je draadloze wilt of met draad. Draadloze oordopjes geven je veel mee bewegingsvrijheid dan de varianten met draad. Zeker als je de oordopjes gaat gebruiken voor doeleinden waarbij je veel moet bewegen (bijvoorbeeld bij het sporten), zijn de draadloze varianten veel fijner. Daar tegenover staat dat de prijs van draadloze oordopjes vaak hoger ligt en je meer rekening dient te houden met de accuduur. Het is dus maar net wat je belangrijker vindt.  

Populairste Noise cancelling oordopjes merken van 2019

Jarenlang was Bose de alleenheerser als het gaat om noise cancelling producten. De concurrentie is echter met een fixe inhaalslag bezig. Dit zorgt ervoor dat er meer varianten komen die elk specifieke functies hebben en dat je als consument meer te kiezen hebt. Het zorgt er ook voor dat Bose alles uit de kast moet halen om de beste te blijven, dit komt de kwaliteit van de noise canceling oordopjes ten goed.

Nu de keuze meer gevarieerd is, is het aan jou als consument waar je de meeste waarde aan hecht.  Vind je in te stellen noise cancelling het belangrijkste, dan blijft Bose vooralsnog de beste keuze. Wil je toch ook een sublieme geluidskwaliteit, dan zijn de Bang & Olufsen of de Sony die we in de top 5 hebben besproken zeer goede opties. Wil je niet te diep in de buidel tasten, maar toch een goed product? Dan is Plantronic een goede optie. Ga je vooral sporten met je oordopjes dan is de Libratone zeker iets die je in je vergelijking mee moet nemen.

De verschillende typen Noise cancelling oordopjes

Wat zijn Noise cancelling oordopjes en welke verschillende soorten heb je? Noise cancelling oordopjes zijn oordopjes die ervoor zorgen dat de omgevingsgeluiden om je heen gedempt worden, waardoor de audio beter hoorbaar en verstaanbaar is. Nog een voordeel is dat de volume een stuk lager kan blijven, dit is beter voor je gehoor op zowel lange als korte termijn.

Noise cancelling kan het luisteren naar muziek een stukje aangenamer maken. De eerste producten met noise canceling bestonden uit koptelefoons. Een nadeel van koptelefoons is dat ze nogal lomp kunnen zijn en lastig mee te nemen. Gelukkig bestaan er tegenwoordig ook oordopjes met ingebouwde noise cancelling. Ze zijn lichter en veel makkelijker mee te nemen dan. Ze passen makkelijk in je zak of in je tas. Daarnaast vallen ze wat minder op dan koptelefoons. En dat terwijl het kleine formaat niets afdoet aan de kwaliteit van het geluid.

Noise cancelling oordopjes zijn verkrijgbaar in varianten met en zonder snoer. De varianten met snoer hebben vaak een bedieningspaneel op het snoer om je volume mee te bepalen en liedjes te skippen. Ook zit er een ingebouwde accu in, die je apart dient op te laden. De accu zorgt ervoor dat je oordopjes actief noise cancelling toepassen. De draadloze noise cancelling oordopjes hebben ook een accu, maar die zorgt naast de noise cancelling voor de verbinding tussen je audioapparaat (telefoon, tablet) en je oordopjes.

Ontwikkelingen binnen de noise cancelling oordopjes Industrie in 2019

De werking van noise cancelling is vrij uitgebreid en ingewikkeld. Kort en makkelijk gezegd komt het erop neer dat er gebruik wordt gemaakt van destructieve interventies. Ieder geluid heeft zijn eigen geluidsgolf en de microfoons in de noise cancelling oordopjes nemen het omgevingsgeluid op. Daar wordt vervolgens negatieve geluidsgolven tegenover gezet om ervoor te zorgen dat er neutrale geluidsgolven ontstaan en je dus de omgeving niet hoort. Een geluid van buitenaf wordt dus in de oordopjes een soort van onschadelijk gemaakt. Het zou mooi zijn als dit een-op-een kon en je dus helemaal niets meer hoort van buitenaf. Helaas is de techniek hiervoor (nog) niet toereikend.

Verschillende producenten zijn hier vol mee bezig en we voorzien dat dit zich blijft ontwikkelen. Zoals we in de top 5 al aangaven, was Bose jarenlang de enige de begreep hoe je noise canceling moest toepassen in koptelefoons en later ook oordopjes. De concurrentie wordt echter steeds beter en uitgebreider. Dit zorgt ervoor de dat concurrentiestrijd steeds interessanter wordt en we gaan zien of het iemand lukt om Bose van de troon af te stoten. Ook wordt het heel interessant om te blijven volgen of het iemand zal lukken om de omgevingsgeluiden volledig uit oordopjes te filteren.

Ook interessant
Beste Bluetooth oordopjes in 2019 – Getest en Vergeleken op Muzine.nl