Beste home cinema sets in 2019 – Getest en Vergeleken op Muzine.nl

Op zoek naar de beste home cinema sets?  Wij hebben echt overzicht gemaakt van de echte goede home cinema set in 2019 op basis van klanttevredenheid en tests.

Als je naar de bioscoop gaat, is het vaak omdat je een film veel intenser beleefd dan thuis op de bank. Tegenwoordig heb je televisies die al bijna net zo groot zijn als een bioscoopscherm. De kwaliteit is ook nog eens een stuk beter. Heb je thuis een mooie tv met idem beeldkwaliteit en wil op zoek naar de bioscoopervaring? Dan is de missende schakel het geluid. Met de trend van de steeds dunner wordende televisies is er steeds minder ruimte om de onderdelen kwijt te kunnen. Waar dan vaak op wordt bespaard is de audio. Hierdoor moet je als consument op zoek naar een externe upgrade van je geluid. Een soundbar, check ook onze beste soundbar 2019 overzicht,  is dan een mogelijkheid om je audio een stuk te verbeteren. Wil je echter een echte bioscoopbeleving en meegenomen worden in de film, kies dan voor een home cinema set. De naam zegt het al: een set met speakers die ervoor zorgen dat je thuis een bioscoop creëert.

Als je besluit om een home cinema set aan te schaffen is het de vraag waar je moet beginnen met zoeken. En waar je naar op zoek moet. Hier willen we je graag een handje bij helpen. Hieronder gaan we uitlichten wat de beste opties zijn als het gaat om home cinema sets. En wat de onderlinge verschillen zijn en waar je op kunt letten bij de aanschaf. Zo kun je de beste keuze maken voor jezelf. 

Top 5 home cinema sets 2019

Op basis van klanttevredenheid hebben wij de beste home cinema set 2019 in kaart gebracht.

Wharfedale DX-2

De Wharfedale DX-2 is een discreet systeem met heel fijn surround geluid. De set bestaat uit zes speakers waarbij het geluid vele malen groter is dan het relatief kleine formaat doet vermoeden. Dankzij dit formaat is de set te plaatsen in elk formaat huiskamer, aan de muur bevestigd of op statieven. Daarnaast is de set ook nog eens behoorlijk betaalbaar voor de hoge kwaliteit die je ervoor terug krijgt. Deze home cinema set is perfect voor als je wel veel kwaliteit wilt, maar hier niet de hoofdprijs voor wilt betalen. Het is indrukwekkend hoeveel geluid er uit de kleine pakketjes komt.

Sony BDV-E2100 – 5.1 Home cinema set

Ook de Sony BDV-E2100 is een zeer betaalbare optie voor een hele goede home cinema set. Daarmee bewijst Sony dat het veranderen van je woonkamer in een bioscoop helemaal niet schrikbarend duur hoeft te zijn. De set bestaat uit zes speakers die samen een heel fijn surround geluid produceren, met een geweldige harde bass. Zo zit je voor je gevoel midden in de film die je aan het kijken bent. Ook kun je los muziek afspelen op de speakers dankzijn de Bluetooth verbinding. De speakers zijn strak en minimalistisch vorm gegeven en dus makkelijk in te passen in je huiskamer.

Yamaha YHT-2950 Home Cinemaset 5.1

Ook Yamaha heeft een pareltje op de markt gebracht met de Yamaha YHT-2950 Home Cinemaset 5.1. Dit is een complete set die niet alleen vijf luidsprekers en een subwoofer bevat, maar ook een 5.1-ontvanger. Zo weet je zeker dat alles perfect op elkaar wordt afgestemd en je thuis kunt geniet van de ultieme geluidservaring. En daar zorgt deze set zeker voor. Het krachtige en realistische geluid bevat kraakheldere tonen en een fijne diepe bass die elke actie in de film tot een feestje maakt.

Harman Kardon HKTS 9 – 5.1 Speakerset

Harman Kardon staat bekend om het geweldig geluid. De Harman Kardon HKTS 9 toont eens te meer aan waarom dat het geval is. Wat een geweldig geluid komt hieruit. De set bestaat uit vijf luidsprekers en een hele krachtige subwoofer. Samen produceren ze een 360 graden explosie van geluid die onderling perfect synchroon lopen. Hierdoor wordt je echt ondergedompeld in de film die je aan het kijken bent. De home cinema set klinkt niet alleen geweldig, maar zien er ook zo uit. Strak en een premium uitstraling. Dankzij het geringe formaat is de set ook te plaatsen in de wat meer bescheiden huiskamer.

Panasonic SC-BTT465EG9 – 5.1 Home cinema set

De Panasonic SC-BTT465EG9 is een beest als het gaat om een krachtig surround geluid. Ook deze set beschikt over zes audiocomponenten: vijf speakers en een kracht Bass-Reflex subwoofer die samen tot wel 1000 Watt halen. Hiernaast bestaat de set uit een 3D Blu-ray speler, zodat je kunt genieten van je eigen films in Full-HD 3D. Ook je muziek kun je op deze home cinema set afspelen, dankzij de mogelijkheid om je device via Bluetooth aan de set te koppelen.

Goedkope home cinema sets? Dit zijn de beste budget Home cinema sets & meer tips

Home cinema sets zijn vaak geen kleine investering, zeker als je goede kwaliteit boxen wilt met een prettig en goed op elkaar afgestemd surround geluid. Heb je niet zo veel om uit te geven of wil je simpelweg niet zoveel geld uitgeven dat zijn er opties om geld te besparen bij de aankoop van een home cinema set. Zo is het bijvoorbeeld een optie om een tweedehands home cinema set aan te schaffen. Het voordeel van het kopen van een tweedehands set, is dat je wel een set kan kopen van hoge kwaliteit, maar hier lang niet de hoofdprijs voor hoeft te betalen. Er zijn verschillende websites waar tweedehands home cinema sets op staan en de keuze is hiermee best uitgebreid.

Een ander opties is om op zoek te gaan naar de budgetvarianten van de home cinema sets. De kwaliteit of het materiaal is dan iets minder dan de premium producten, maar als je weet waar je naar moet kijken is dit verschil minimaal. Zo zal een goedkopere home cinema set een goedkoper soort materiaal of minder aansluitmogelijkheden hebben. Ook is het logisch dat een 5.1 systeem vaak goedkoper is dan een 9.1 systeem. Simpelweg omdat er meer speakers zijn. Om tot een bioscoopervaring te komen, heb je minimaal een 5.1 systeem nodig. Zes speakers is het minimum om een realistisch geluid te creëren die om je heen beweegt. Dergelijke goede systemen ga je niet vinden onder de 100 euro.

De Fenton 5.0 Home Theatre Systeem komt hier echter wel heel dicht bij in de buurt. De home cinema set ziet er allereerst heel erg mooi uit, dankzij een fineer met een houtlook die in twee kleuren verkrijgbaar is. Ook de kwaliteit van het geluid is gewoon goed. De surround geluidsbeleving is realistisch en goed op elkaar afgestemd. Het enige nadeel is dat er geen subwoofer bij zit. De lage tonen komen daarom uit de luidsprekers en die zijn heel behoorlijk. Maar als je echt een liefhebber van hard bass bent, zul je verder moeten zoeken.

Let hier op bij het kopen van home cinema sets voor de beste koop

Best koop tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van Home cinema sets. Als je al een beetje online hebt gekeken, heb je al ervaren dat er behoorlijk veel keuze is. De prijzen variëren hierin enorm. De belangrijkste vragen die je je van tevoren dient te stellen zijn hoe dicht je bij de bioscoopervaring wilt en kunt komen en hoeveel geld je hiervoor over hebt.

Mate van surround sound

Er zijn home cinema sets in verschillende aantal speakers verkrijgbaar. Voordat je gelijk voor de 9.1 variant met tien speakers gaat, vraag jezelf dan eerst af of dat überhaupt past. Meer speakers gaat er zeker voor zorgen dat het geluid dichter bij de realiteit komt, maar dit neemt ook een boel ruimte in beslag. Plus de kosten gaan omhoog. Heb je een kleine huiskamer dan is het echt niet nodig om tien speakers neer te zetten, dit zal eerder vertikkend werken en voor een verkeerde balans en akoestiek zorgen. Zonde van het geld. Daarnaast raden we zeker af om een home cinema set te creëren met allemaal losse speakers, van verschillende merken. Hiermee is de kans klein dat je een goed uitgebalanceerd geluid zult krijgen.

Ook is het belangrijk om, als de home cinema set dit nodig heeft, een AV-ontvanger aan te schaffen. Ook hier geldt dat de ontvanger bij de rest moet passen. Heb je high-end boxen en een goedkope ontvanger, dan zal je nooit een optimaal geluid krijgen. Andersom geldt hetzelfde. Als vuistregel kun je toepassen dat je ontvanger minimaal de helft van je home cinema set moet kosten. Dan kun je een redelijke inschatting maken dat de ontvanger en de home cinema set bij elkaar passen.    

De verschillende typen home cinema sets

Wat zijn Home cinema sets en welke verschillende soorten heb je? Een home cinema set is de meest uitgebreide manier om het geluid van je televisie te verbeteren. Het geluid van een home cinema set is namelijk veel beter en uitgebreider dan de speaker(s) van je televisie. Een home cinema set maakt gebruik van surround sound. Met meerdere audiokanalen en speakers wordt je omgeven met geluid. Daar geavanceerde techniek zijn alle componenten op elkaar aangesloten en communiceren ze met elkaar. Zo ervaar je als kijker op een hele realistische manier het geluid van bijvoorbeeld een film. Hoe meer audiokanalen er zijn, hoe realistischer het geluid. Zo zijn er drie varianten beschikbaar als het gaat om home cinema sets: 5.1, 7.1 en 9.1. Deze nummers geven aan hoeveel componenten er aanwezig zijn.

De meest populaire home cinema installatie is een 5.1 configuratie. Deze configuratie bestaat uit zes kanalen. Vijf hiervan zijn standaard speakers en de zesde is een subwoofer, voor de lage tonen. De 5.1 installatie zorgt voor een mooi, vol en realistisch geluid rondom de kijker, zonder een hele ingewikkelde installatie. Er zijn drie speakers voor de voorkant, twee voor de achterkant (voor de surround-beleving) en een als subwoofer. De 5.1 installatie is de standaard voor DVD en Blu-ray. Dolby Digital en Dolby DTS werken ook met de 5.1.

Het is verder goed om te weten dat je in de gaten dient te houden of een home cinema set een AV-ontvanger nodig heeft of niet. Voor als je helemaal nieuw bent in de wereld van de home cinema sets: een AV-ontvanger vangt tegelijkertijd audio- en videosignalen op van verschillende bronnen. Vervolgens verwerkt de ontvanger deze signalen en het stuurt door naar de speakers en scherm(en). Zodat alles netjes op elkaar afgestemd is en synchroon loopt. Je hebt bij surround geluid een AV-ontvanger nodig, geen standaard stereo ontvanger, omdat de ontvanger meer dan twee kanalen dient te verwerken. Als je een home cinema set kiest die geen ontvanger nodig heeft, is het waarschijnlijk omdat het een recent model bevat. Deze modellen ondersteunen HDMI ARC, dit zorgt ervoor dat je een audio-visuele kabel nodig hebt, in plaats van meerdere. Het nadeel van dit systeem is dat niet elke televisie dit al ondersteund. Check dus even of je televisie een HDMI ARC aansluiting heeft, anders zal je ook weer op zoek moeten naar een nieuwe televisie.

Ontwikkelingen binnen de home cinema sets Industrie in 2019

De mate van surround geluid zal de komende tijd sterk verbeteren. De laatste ontwikkeling hierin is Dolby Atmos, een Multi kanaal audio die de standaard doorbreekt en waarschijnlijk de nieuwe standaard zal gaan worden. Dolby Atmos is premium audio die lijdt tot immersie en geeft je als luisteraar een ervaring die nog nooit zo realistisch is geweest. Veel meer dan de standaard home cinema sets met regulier surround geluid.

Met Dolby Atmos wordt er diepte toegevoegd aan de anders vrij vlakke audiosystemen van soundbars, televisies en home cinema sets. Dit doet de techniek door het concept van audio van objecten een eigen individueel plekje krijgen in de audio. Dus dat bijvoorbeeld een overvliegende helikopter in de film zijn eigen audiolaag krijgt. Dit in plaats van dat de helikopter een onderdeel wordt van alle audio die je hoort in de film. Zo kan het geluid van de helikopter los in de speaker geplaatst en verplaatst worden. De geeft een heel nieuwe dimensie aan de luisterervaring, het geheel wordt veel realistischer. In het dagelijks leven komen de geluiden ook immers allemaal van losse bronnen bij je binnen. Niet in een mix, zoals bij een luidspreker het geval. Het is dan ook daarom dat Dolby Atmos wordt gezien als 3D audio. Het is een innovatieve manier om een geweldige verdiepende ervaring mee te geven bij het kijken van een film.

We denken dan ook dat deze techniek zich verder zal ontwikkelen en door nagenoeg elke fabrikant worden meegenomen bij de plannen van nieuwe modellen home cinema sets.

 

 

Ook interessant
Beste noise cancelling koptelefoons in 2019 – Getest en Vergeleken op Muzine.nl