Draadloze oordopjes

Beste draadloze oordopjes in 2019 – Getest en Vergeleken op Muzine.nl

Draadloze oordopjes zijn behoorlijk in opkomst aan het raken. Wij hebben daarom de beste draadloze oordopjes van 2019 op een rij gezet, zodat jij optimaal van je muziek kunt genieten. 

Als je in het openbaar vervoer of in de sportschool om je heen kijkt zie je steeds meer mensen met alleen dopjes in hun oren. Waarom jij de switch moet maken van je standaard oordoppen? Denk aan de vrijheid. Geen koord meer die in de knoop raakt of die je beperken in je bewegingsvrijheid. Vooral als je sport of andere activiteiten doet met oordopjes in, zijn draadloze oordopjes een enorme aanwinst. Dit geldt ook voor je dagelijkse dingen. Denk bijvoorbeeld hoeveel verder je met je bureaustoel van je bureau af kan gaan, zonder dat een koord je terug trekt.

Er zijn verschillende soorten draadloze oordopjes op de markt te vinden. Hieronder gaan we de beste uitlichten en geven je meer informatie over waar je op kunt letten om de voor jou juiste keuze te maken. Voor nog meer kun je ook onze beste bluetooth oordopjes en beste noise cancelling oordopjes van 2019 bekijken. 

Top 5 draadloze oordopjes 2019

Bose Soundsport Wireless

De Bose Soudsport Wireless is de ideale keuze voor het sporten. De draadloze oordopjes hebben  een zeer goede geluidskwaliteit, zijn stabiel en zitten heel comfortabel. Daarnaast zijn ze spatwaterdicht en weerbestendig voor als je je tijdens (buiten)sporten in het zweet werkt. Ze hebben alles wat je nodig hebt. Doordat ze een soort vleugels hebben, vallen ze minder snel uit je oor dan reguliere oordopjes. Dit is een prettig pluspunt. Het geluid is zeer goed: krachtige diepe bass die je net wat harder laten sporten. Daarnaast is de draadloze connectie erg goed, dit zorgt voor weinig uitval. En met zes uur batterijduur kun je nog wel even een stukkie gaan. 

Sennheiser Momentum True Wireless

Kies je voor de hoogste kwaliteit, dan kies je voor de Sennheiser Momentum True Wireless. Al jaren wordt de Sennheiser geroemd om hun audioproducten en ook bij deze draadloze oordopjes hoor je waarom. Een tijd hebben ze van de zijlijn rustig bestudeert hoe verschillend draadloze oordopjes op de markt werden gebracht. De Momentum True Wireless zijn dan ook hun eerste echte draadloze oordopjes. En wat is het een topproduct geworden. Het geluid is met mooie uitgebalanceerde tonen niet minder dan subliem te noemen. Het design is zoals je gewend bent van Sennheiser: strak en zonder poespas. De batterijduur is met 12 uur ook heel goed. De oordopjes zijn aan de prijzige kant, maar daar krijg je wel topkwaliteit voor terug. Volgens Whathifi.com de op 1 na beste draadloze oordopjes van 2019. Op de Whathifi nummer 1 van vorig jaar staan nog steeds de Sony WF-1000X, de noise-cancelling earbud variant van wat nu al jaren de beste koptelefoon is, de Sony WH-1000XM3

Apple Airpods (2019)

De eerste versie draadloze oordopjes van Apple waren weer een hoogstaand stukje innovatie. Een minpunt hierbij was echter de gemiddelde geluidskwaliteit. De tweede generatie Apple Airpods (2019) heeft een significante verbetering doorgevoerd in geluid. Hierdoor is het geluid luider en veel beter uitgebalanceerd. Daarnaast beschikken de draadloze oordopjes over de nieuwe H1 chips van Apple, waardoor het nu onder andere mogelijk is om de oordopjes draadloos op te laden met een laadstation. De connectie is en blijft moeiteloos, dit is iets wat ze bij Apple goed voor elkaar hebben. Als je een Apple-fan bent, is er genoeg te waarderen in deze goede upgrade.   

RHA TrueConnect

Dat de draadloze oordopjes in opkomst raken, hadden ze ook door bij RHA. Met hun RHA TrueConnect gaan ze de concurrentie aan. En dit gaat ze goed af. De draadloze oordopjes zijn comfortabel en passen goed in je oor. De geluidsisolatie is ook goed te noemen. Hierdoor kun je focussen op je eigen muziek en wordt je niet afgeleid door geluiden van buitenaf. Daarnaast komen de oordopjes met een eigen oplaadstation waarmee je je batterijduur tot een extra 20 uur kan verlengen. Dit komt nog bij de standaard 5 uur van de oordopjes op. Een pluspunt is dat er knoppen op de oordopjes zitten, waarmee je muziek kunt overslaan, herhalen en de volume kunt bepalen.  

Samsung Gear IconX

Ook Samsung heeft met de Gear IconX een pareltje op de markt gebracht. De draadloze oordopjes blinken uit in standaard batterijduur (7 uur) in combinatie met een heerlijk geluid. De balans in frequenties is van de hoogste kwaliteit die er is. De connectie is stabiel en probleemloos. Een touchscreen op de oordopjes zorgen ervoor de je ze kunt bedienen. Daarnaast heeft Samsung gezorgd voor een heel handig pluspunt. Zo bevatten de oordopjes 3,4GB interne opslagruimte. Hierdoor kun overal waar je wilt naar je naar je muziek luisteren, zonder internet of je te telefoon nodig te hebben. Meer draadloos dan dit gaat het niet worden.

Goedkope draadloze oordopjes? Dit zijn de beste budget draadloze oordopjes & meer tips

In de voorbeelden hierboven is te zien dat aan kwaliteit een prijskaartje hangt. Dit is niet altijd nodig. Er zijn verschillende manieren om te besparen op draadloze oordopjes. Een budgettip is bijvoorbeeld om te kiezen voor een tweedehands exemplaar. Zo kun je draadloze oordopjes met een hoge kwaliteit aanschaffen voor een lagere prijs. Als je geen moeite hebt om gedragen oordopjes aan te schaffen is dit een prima uitkomst. Heb je hier wel moeite mee, dan kun je er ook voor kiezen om op zoek te gaan naar tweedehands draadloze oordopjes met verwisselbare dopjes. Je hoeft dan alleen een nieuw stel dopjes te kopen. De oude gedragen dopjes vervang je met de nieuwe en zo zijn de oordopjes weer als nieuw. Voor de prijs van een tweedehands.

Een andere budgettip om te besparen op draadloze oordopjes is om een goedkopere draadloze oordopjes variant aan te schaffen. Dit wil niet zeggen dat je dan automatisch heel veel inlevert op de kwaliteit. Je zal natuurlijk wel iets verschil horen, maar dat hoeft niet een heel groot verschil te zijn. Het kan zijn dat de oordopjes niet geadverteerd worden. Dit scheelt al snel in de aanschafprijs. Een goed voorbeeld hiervan is de Skullcandy Smokin Buds 2 Wireless. Een zeer betaalbaar product en de beste koop voor de voordelige prijs. Het geluid is mooi vol en klinkt goed. De oordopjes hebben alles wat je nodig hebt op het gebied van prestatie. Ook de connectie is gewoonweg prima te noemen. Zeker gezien de prijs, zijn deze oordopjes aan te raden als je niet te veel wilt uitgeven. Of wat denk je van de JBL T205BT, draadloze oordopjes met een uitstekende geluidskwaliteit. Samen met een strak design en een goede batterijduur is dit een hele goede budgettip.

Let hier op bij het kopen van draadloze oordopjes voor de beste koop

Best koop tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van draadloze oordopjes. Dit begint bij je doel: waar ga je de oordopjes voor gebruiken. Veel oordopjes hebben specifieke pluspunten. Het is aan jou aan welke punten je de meeste waarde hecht. Heb je dit helder voor jezelf, dan kun je de juiste keuze maken die aansluit op je behoefte. Hieronder een aantal punten.

Batterijduur

Gebruik je de oordopjes dagelijks en/of lange tijden achter elkaar? Ga dan op zoek naar oordopjes die een lange batterijduur hebben. Ook worden diverse oordopjes geleverd met een draagbaar laadstation, die de batterijduur behoorlijk kan verlengen. Er zijn ook oordopjes die beschikken over een snellaadfuctie, hierdoor zit je met een kwartier zo weer op een aantal uur luisterplezier.

Zakelijk gebruik

Ga je de draadloze oordopjes (ook) zakelijk gebruiken, dan is het verstandig om te kiezen voor oordopjes met een ingebouwde microfoon. Zo kun je handsfree bellen en gesprekken aannemen met een druk op je oordopje. Heb je een zakelijke telefoon samen met een privé telefoon? Kies dan voor multi point paring. Hiermee heb je met je oordopjes een verbinding tussen meerdere telefoons. Zo kun je met beide telefoons een telefoongesprek aannemen. Ook kan het handig zijn om voor oordopjes te kiezen die beschikken over noise cancelling. Hiermee heb je geen last van omgevingsgeluid en kun je je focussen op het gesprek of bijvoorbeeld een podcast. Let hier wel bij op in het verkeer, het kan onveilig zijn om in de auto geen omgevingsgeluiden te horen. Denk aan sirenes en dergelijke.

Sporten

Gebruik je de oordopjes tijdens het sporten dan is het zeker aan te raden om te gaan voor zweetbestendige of volledig waterdichte ontwerpen. Zo voorkom je dat ze defect gaan als je begint te zweten of buiten in de regen gaat hardlopen. Ook hebben sommige ontwerpen extra ‘vleugels’, waardoor ze minder snel uit je oren vallen. Daarnaast beschikken een aantal ontwerpen over een activity tracker. Hiermee verzamel je data van je sportprestaties. Denk hierbij aan je tijden, calorieverbranding, afstand en je hartslag. Uitgebreide trackers geven je advies over herstel en voortgang.

Personalisatie

Een aantal oordopjes wordt met een aparte applicatie geleverd. Hiermee heb je leuke extra opties tot je beschikking. Per producent verschilt wat deze extra’s zijn. Maar bij veel is het mogelijk om je geluidsbalans aan te passen, door bijvoorbeeld meer lage of hoge tonen in te stellen. Ander opties zijn: inkijk in je batterijduur en -gebruik of de mate van doorlaten van omgevingsgeluid.

Populairste draadloze oordopjes merken van 2019

De meest bekende en daarmee ook de belangrijkste spelers op de markt zijn: Sennheiser, Bose, Apple, Samsung en Sony. Dat wil niet zeggen dat dit gelijk de beste spelers zijn, het zijn meer de producenten die het meest gekozen worden. Mede door een groot reclamebudget. Elk van deze producenten kiezen iets om in uit te blinken. Het is aan jou als consument om te bepalen waar je de meeste waarde aan hecht. Zo focussen Sennheiser en Bose zicht op de optimale geluidskwaliteit, kiest Apple voor een naadloze verbinding en gebruiksgemak, Samsung voor de overall beleving en Sony voor comfort. Per producent zijn er weer een aantal verschillende categorieën oordopjes te verkrijgen die verschillen in kwaliteit en prijs.

Naast de grote en bekende miljoenenbedrijven als Apple, Samsung, Sennheiser, Bose en Sony zijn er een aantal kleinere bedrijven die de concurrentie met succes aangaan. Doordat ze minder adverteren kunnen ze zich met hun budget meer focussen op de kwaliteit. En dit gaat ze goed af. Denk hierbij aan producenten als Libratone, die met de Track+ een heel mooi product levert. Of de RHA, die we bij de beste keuzes al besproken hebben. Of de budgetvarianten van Skullcandy en JBL, mooie producten voor een lage prijs.

De verschillende type draadloze oordopjes

Wat zijn draadloze oordopjes en welke verschillende soorten heb je? Draadloze oordopjes zijn oordopjes die geen fysieke verbinding hebben met een apparaat. Je hoeft geen kabel of koord ergens in te pluggen om te luisteren naar geluid. De verbinding wordt gemaakt door Bluetooth. Hierdoor krijg je volledige bewegingsvrijheid. De oordopjes zijn voorzien van een accu, die je apart dient op te laden. Zoals hierboven al wel is duidelijk geworden, is dat de oordopjes onderling verschillen in de specificaties. Zo kan er voorzien worden in elke individuele behoefte. Bij echt goede draadloze oordopjes heb je minder gedoe met de verbinding en is het een vloeiendere ervaring. 

Naast de verschillen in specificaties is er een verschil in draagwijze. Zo kun je kiezen voor in ear en earbuds. In ear doppen plaats je in de gehoorbuis van je oor. In combinatie met een oorclip vallen de oordopjes niet uit je oor. Omdat je de dopje in je oor doet, wordt het omgevingsgeluid geblokkeerd. Hierdoor kun je je beter focussen op je muziek en heb je minder last van omgevingsgeluiden. Handig voor bijvoorbeeld in het openbaar vervoer. Earbuds hebben een soort steel aan de onderkant en hangen in je oor. Het bekendste voorbeeld hiervan is de Airpod van Apple. Hiermee krijg je iets beter mee wat er om je heen gebeurt, maar gaat het niet te koste van de geluidskwaliteit. Voor bijvoorbeeld het verkeer is dit veiliger.  

Een ander verschil is de volledig draadloze oordopjes en de oordopjes die nog een koord tussen beide dopjes hebben. Dit koord zorgt ervoor dat de dopjes aan elkaar vastzitten, zodat je niet een van beide kwijt kan raken. Ook zorgt het ervoor dat als een dopje uit je oor valt, hij om je nek blijft bungelen in plaats van op de grond te vallen. Bij buitengebruik kan dit een voordeel zijn. Je hoeft immers niet op zoek naar je gevallen oordopje. Niet iedereen vindt echter een koord even prettig.

Ontwikkelingen binnen de draadloze oordopjes Industrie in 2019

De laatste trend in de industrie van oordopjes bestaat uit draadloze oordopjes. Het aantal afnemers zal hierin stijgen. Binnen de markt van draadloze oordopjes zal er niet veel veranderen. Er zullen nieuwe producenten de markt betreden om de concurrentie aan te gaan. De grote producenten zullen nieuwe producten op de markt brengen. Allen met upgrades in prijs, geluidskwaliteit, design, batterijduur en/of extra’s.

Voor de consument is dit gunstig. Meer concurrentie (betekent ook dat de huidige beste draadloze oordopjes 2019 snel van de troon verstoten zullen worden) staat voor scherpere prijzen en meer keuze. Alhoewel niet iedereen blij is met meer keuze, maar wij wel:)

 

Ook interessant
Beste noise cancelling koptelefoons in 2019 – Getest en Vergeleken op Muzine.nl