Beste Sony oordopjes en koptelefoons in 2019 – Getest en Vergeleken op Muzine.nl

Als je graag naar je favoriete muziek wilt luisteren, dan zou het fijn zijn dat die zo snel en makkelijk mogelijk kan. Sony is er een ster in om producten te maken die het de consument makkelijk maken. Zo zijn de oordopjes en koptelefoons makkelijk te bedienen, zijn ze duurzaam, zitten ze vol de nieuwste innovaties en zien ze er ook nog eens strak uit. Alles voor de perfecte geluidservaring. Het mooie van Sony is dat ze ook nog eens apparaten als tablets, televisies en telefoons maken. Zo heb je met je koptelefoon of oordopjes een naadloze verbinding die perfect op elkaar afgestemd is.

Sony levert een heel divers assortiment met betrekking tot oordopjes en koptelefoons. Het kan dus een behoorlijke uitdaging zijn om de juiste oordopjes of een koptelefoon te vinden. In dit artikel gaan we onze favorieten benoemen en belichten om je wat tips te geven. Ook geven we je een aantal tips over waar je het beste op kan letten als je op zoek bent naar een geschikte koptelefoon of geschikte oordopjes. Zo ga je beter voorbereid op pad.

Top 5 Sony oordopjes en koptelefoons 2019

Sony WH-1000XM3 (koptelefoon)

We zijn enorm fan van de Sony WH-1000XM3. De M3 is de derde generatie uit de serie, die elke generatie weer beter wordt. Wat toch knap is, aangezien de eerste generatie al geweldig is. Het geluid van deze draadloze koptelefoon is echt subliem. Ook zijn we nog geen koptelefoon tegen gekomen die een beter actieve noise cancelling heeft dan dit model. Het omgevingsgeluid wordt zeer subtiel en effectief tegen gegaan. Hierdoor kun je je volledig focussen op de audio. Die dankzij de kwaliteit geweldig klinkt. Met een hele handig extra kun je de noise cancelling met een knopje gelijk even uitzetten. Handig als iemand je een vraag stelt of als je even alert moet zijn.

Sony WF-1000XM3 (oordopjes)

De 1000X-serie heeft ook een variant als draadloze oordopjes. Ook hier zijn we al toe aan de derde generatie. Net als de koptelefoons weet Sony met de Sony WF-1000XM3 een geweldig product op de markt te zetten. In deze generatie is een nieuwe Bluetooth-chip ingebouwd. Dit zorgt voor een perfecte synchronisatie tussen de muziek en de noise cancelling. Daarnaast heeft Sony ervoor gezorgd dat er op elke belangrijke specificatie een uitstekende upgrade is doorgevoerd. De pasvorm is verbeterd, net als de accuduur en de geluidskwaliteit. De geluidskwaliteit was al goed, maar is zo doende nog beter geworden. De accu gaat zes uren mee. Dit lijkt niet echt een verbetering, maar dankzij de meegeleverde oplaaddoosje (die ook als beschermhoes fungeert), kun je deze accuduur met nog eens 24 uren verlengen. Echt een van de beste draadloze oordopjes op de markt.  

Sony WI-SP600N

Ben je op zoek naar oordopjes die je voornamelijk bij het sporten wilt gebruiken, dan is de Sony WI-SP600N een hele goede optie. Deze draadloze oordopjes zijn zweetbestendig en beschikken over noise cancelling. Om voor iedereen een perfecte pasvorm te creeeren worden de oordopjes met verschillende groottes dopjes geleverd. Ook krijg je er twee soorten klemmetjes bij. Deze klemmetjes kun je als een soort vleugels aan je oordopjes zetten, zodat ze nog minder snel uit je oren vallen. Handig voor bij het hardlopen. Daarnaast gaat de accu zo’n zes uren mee. Het geluid van de oordopjes is erg goed, je kunt de audio-instellingen ook nog aanpassen met een geleverde app. Prima sportoordopjes dus.

Sony MDR-EX650AP

Fantastisch geluid voor weinig geld. Dat klinkt toch, net als deze oordopjes, als muziek in de oren? De Sony MDR-EX650AP krijgt het voor elkaar. Het geluid is uitstekend in balans, van de hoge tonen tot de fijne bass. Daarnaast zorgt het gebruik van koper ervoor dat de oordopjes er strak uitzien en erg duurzaam en stevig zijn. De meegeleverde verschillende groottes dopjes zorgen ervoor dat oordopjes op elk type oor goed aansluit. Met de ingebouwde microfoon kun je telefoongesprekken voeren met behulp van je oordopjes. Van geluid tot materiaal, tot pasvorm, tot prijs, deze oordopjes zijn gewoon top.

Sony WH-CH700N

Deze Sony WH-CH700N is een draadloze over ear koptelefoon die zorgt voor een heerlijke geluidservaring. De bass wordt extra benadrukt, maar is niet overheersend aanwezig. Zeker als je graag naar muziek luistert waar een beetje bass in zit, is dit een hele fijne koptelefoon. Dankzij de noise cancelling kun je je nog weer wat beter focussen op dit fijne geluid. De accuduur is echt enorm, je kunt er namelijk tot wel 35 uren mee zonder de koptelefoon te hoeven opladen. Is de accu dan toch een keer op, dan kun je ook gewoon met een draad verder luisteren. De muziek en de noise cancelling kun je bedienen met de knopjes op de oorschelpen. De knoppen kun je eveneens gebruiken om telefoongesprekken aan te nemen, want er zit een prima microfoon ingebouwd. Een goede koptelefoon waar je nog niet eens heel ver in de buidel voor moet tasten.

Goedkope Sony oordopjes en koptelefoons? Dit zijn de beste budget Sony oordopjes en koptelefoons & meer tips

De oordopjes en koptelefoons van Sony kunnen ver van elkaar af liggen op het gebied van prijs en kwaliteit. Sony is een merk die graag iedere consument wil voorzien van een geschikt product. Dus iemand die voor topkwaliteit geluid gaat kan net zo goed voor Sony kiezen, als iemand die voor een goedkoop exemplaar gaat. Sony heeft voor iedere wens of budget wel een variant. Het verschil in prijs zit hem vooral in reclamekosten en materiaal. Zo zullen de budgetmodellen niet of nauwelijks worden gepromoot. Je zult dus wel iets beter moeten zoeken, maar door een paar filters toe te passen op bijvoorbeeld bol.com zul je ze wel vinden. Deze budgetmodellen hebben ook wat goedkoper materiaal. Dus in plaats van roestvrij premium staal, wordt er gebruik gemaakt van plastic. De chip en dergelijke is wel gewoon van Sony, dus de producten werken net zo goed.

Een andere mogelijkheid is om voor een tweedehands exemplaar te kiezen. Er zijn genoeg websites waar tweedehands oordopjes en koptelefoons worden aangeboden. Zo kun je voor en (sterk) gereduceerde prijs toch een duurder model kopen. Een andere optie is om voor tweedekans producten te gaan. Bijna elke grote webwinkel biedt tegenwoordig tweedekans producten aan. Dit zijn producten die ooit gekocht en heel even gebruikt zijn. De gebruiker heeft om welke reden dan ook besloten om het product weer terug te sturen. Soms zit er een klein krasje op of is de doos beschadigd. Maar de producten zijn nog als nieuw en werken nog perfect. Wat het uiterlijke mankement is, staat er bij vermeld.  

Let hier op bij het kopen van Sony oordopjes en koptelefoons voor de beste koop

Best koop tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van Sony oordopjes en koptelefoons. Sony heeft gebruiksvriendelijke oordopjes of een gebruiksvriendelijke koptelefoon en is voor diegene dit belangrijk vindt, zeker een goede optie. Helemaal als je ook al over meer Sony-apparaten beschikt. Ben je eenmaal overtuigd en ga je voor Sony, dan is de volgende stap om het juiste model te kiezen. Sony is immers een grote fabrikant en beschikt over een legio opties. Onze tip is om voor jezelf eerst na te gaan waar je de koptelefoon of oordopjes voor wilt gaan gebruiken. Je wilt immers wel een product die aansluit op je behoefte(s). Hieronder een aantal mogelijkheden op een rijtje.

Onderweg:

Ben je veel op de weg of in de lucht door werk of omdat je graag reist, kan het heel fijn zijn om een koptelefoon of oordopjes aan te schaffen die noise cancelling bevat. Zo heb je geen last van schreeuwende of huilende medepassagiers en ronkende motoren die door je muziek of podcast heen klinken. Noise cancelling zorgt ervoor dat je omgevingsgeluid gereduceerd wordt. Afhankelijk aan de kwaliteit van de noise cancelling, bepaald hoe sterk het omgevingsgeluid gereduceerd wordt. Dankzij deze techniek kun je je volledig focussen op je eigen muziek of podcast. Het is wel zo fijn dat je kunt verstaan wat er gezegd of gezongen wordt zonder dat het volume op maximaal moet. Vindt je trommelvlies ook wel zo prettig.

Kies je verder voor een draadloze koptelefoon of oordopjes, let er dan wel op hoe lang je met een accu komt. Het is behoorlijk frustrerend als de accu het na twee uren al begeeft en je een vlucht hebt van tien uren. Bij een variant mét draad heb je hier geen last van. Die kun je zo lang achter elkaar gebruiken als je wilt. Dus ook dit is een goede optie.

Sporten

Geniet het je voorkeur om je nieuwe koptelefoon of oordopjes vooral te gebruiken bij het sporten, dan raden we aan om op een paar dingen te letten. Tijdens het sporten is de kans groot dat je gaat zweten. Als je buiten gaat hardlopen is de kans ook nog aanwezig dat het gaat regenen, we wonen immers in Nederland. Zoek dus een exemplaar uit die minstens zweetbestendig en spatwaterdicht is. Om helemaal zeker te zijn dat de oordopjes of koptelefoon niet kapot gaat, kies dan voor de modellen die helemaal waterdicht zijn. Dan kun je er zelfs mee zwemmen. Ook kun je dan bij elk weertype genieten van een opzwepend muziekje tijdens je sportsessie. Wel zo motiverend.

Voor het hardlopen raden we je verder nog aan om voor oordopjes te gaan of voor een koptelefoon die goed strak op je hoofd zit. Tijdens het hardlopen gaat je hoofd behoorlijk heen en weer en het is nogal irritant als je koptelefoon telkens van je hoofd af valt. Sommige modellen zijn speciaal voor het hardlopen en hebben een soort van vleugeltjes die je ervoor zorgen dat ze beter in of om je oor klemmen. Dan ben je er in ieder geval van verzekerd dat ze niet uit je oren vallen.

Ook kun je ervoor kiezen om oordopjes of een koptelefoon te kiezen die data bijhoudt. Hier zit dan een activity tracker op. Zo wordt je sportdata bijgehouden en kun je dit op elk moment uitlezen. Voorbeelden van data die bijgehouden wordt zijn: hartslag, afstand, tijd en calorieën. Handig als je doelen voor jezelf wilt stellen en hier de voortgang van wilt bijhouden.

Zakelijk gebruik

Zakelijke gebruikers die veel aan de telefoon zitten kunnen het beste voor varianten gaan die een goed microfoon hebben. Het zou zonde zijn als je een deal misloopt omdat je slecht verstaanbaar bent. Met een goede microfoon kun je met behulp van je koptelefoon of oordopjes telefoongesprekken aannemen en beantwoorden. Er zijn ook modellen met multi point pairing. Zo kun je meerdere telefoons tegelijk koppelen aan je koptelefoon of oordopjes.

De verschillende type Sony oordopjes en koptelefoons

Wat zijn Sony oordopjes en koptelefoons en welke verschillende soorten heb je?

Er zijn verschillende types oordopjes en koptelefoons van Sony. Oordopjes hang je in je oorschelp of stop je in je oor. Oordopjes zijn klein en makkelijk mee te nemen. Zowel de draadloze, als de varianten met draad passen met gemak in je broek- of jaszak. Oordopjes zijn vaak ook goedkoper dan koptelefoons. Deze zijn dan weer groter en draag je op of over je oren. Doordat ze groter zijn, kan de fabrikant er ook meer technische snufjes in kwijt. De koptelefoons zijn daardoor vaak weer wat hoger in kwaliteit en wat duurder. Het is maar net wat je fijn en belangrijk vindt.

Ontwikkelingen binnen de Sony oordopjes en koptelefoons Industrie in 2019

Sony Corporation is een enorm en internationaal opererend bedrijf uit Japan. Sony is onder andere actief als fabrikant van consumentenelektronica, een grote mediaspeler, als producent van computerspellen en gameconsoles en als financiële dienstverlener voor Japanse consumenten. Het hoofdkantoor staat in Tokio. Sony is opgericht in 1947 door Masaru Ibuka en heeft een rijke historie. Ze hebben echter twee bedrijven in hun bezit die nog ouder zijn. Zo is Sony eigenaar van het oudste platenlabel die bestaat (Columbia Records), uit 1888. En Metro-Goldwyn-Mayer, een van de grootste filmstudio’s van de wereld, uit 1924. MGM is die met dat leeuwenlogo die je voor elke film ziet inderdaad. 

De belangrijkste divisies van Sony zijn gericht op entertainment en audio. We denken dan ook dat Sony nog wel een hele tijd zal blijven bestaan. Zo zullen ze constant op zoek blijven naar verbeteringen van hun producten en met de tijd en techniek meegaan. Nieuwe markten aanboren en daarbij gebruik maken van de enorme expertise die ze door de jaren heen hebben opgebouwd. Het voordeel van Sony is dat ze ontzettend veel en diverse consumentenelektronica produceren, hiermee is de connectie met audioproducten als koptelefoons en oordopjes perfect op elkaar afgestemd. Dit zal zich de komende tijd verder evolueren tot een internet of things in het huis met zoveel mogelijk producten van Sony. Die naadloos op elkaar afgestemd kunnen worden.

 

 

 

 

Ook interessant
Beste soundbars in 2019 – Getest en Vergeleken op Muzine.nl