Luistertests

Luistertest: IDLES

Het is een mooi jaar voor de Britse band IDLES. Debuutalbum Brutalism werd uitstekend ontvangen, en om de klasse van dat album te benadrukken speelde het vijftal uit Bristol in april van dit jaar Rotown aan gruzelementen tijdens Motel Mozaique. Twee weken geleden moest ook het Rotterdamse Metropolis Festival eraan geloven. IDLES was daar de onbetwiste uitblinker met hun snoeiharde, politiek getinte, en alles en iedereen verslindende postpunk. Komende vrijdag, 21 juli, is de band voorlopig voor het laatst te zien tijdens het Valkhof Festival in Nijmegen. De hoogste tijd om zanger Joe Talbot en gitarist Mark Bowen te onderwerpen aan de Muzine.nl Luistertest.

Luistertest met Mark Ritsema en Arjo Hijmans (Spasmodique)

2015 wordt een druk jaar voor de mannen van Spasmodique. De Rotterdamse swamp-rockers vierden hun hoogtijdagen aan het eind van de jaren tachtig, en begin van de jaren negentig. In 1992 viel het doek voor de band, maar sinds 2000 laat Spasmodique weer regelmatig van zich horen, en verscheen er zelfs een nieuw album (Villa Delirium, 2002). Volgend jaar verschijnt er een lijvige cd-box met daarin de volledige discografie van de band, demo's, b-kantjes, rariteiten, en een dvd met daarop het legendarische afscheidsconcert Curtains. Als opwarmer voor die box speelt de band op 13 december in de Rotterdamse Hofbogen, Station Hofplein een set met voornamelijke obscure songs. Muzine.nl sprak met zanger Mark Ritsema en gitarist Arjo Hijmans, en legde ze en passant acht liedjes voor.

Luistertest met Herman Brusselmans

Herman Brusselmans (56), de zelfbenoemde Oppergod der Vlaamse letteren, schrijft in zijn inmiddels meer dan vijftig werken tellende oeuvre regelmatig over muziek, en is bovendien een begenadigd drummer. Voor Muzine.nl de hoogste tijd om, onder het toeziend oog van zijn nieuwe liefde, de 25-jarige journaliste Melissa Janssens, Brusselmans te onderwerpen aan een luistertest. We leggen hem vijf liedjes voor.

Luistertest met Elle Bandita

Maar liefst vijf jaar duurde het voordat Elle Bandita (echte naam: Ryanne van Dorst) een vervolg wist te geven aan haar tweede album Queen Of Fools, maar nu ligt dan eindelijk de titelloze opvolger in de winkels. De Rotterdamse rock chick had haar twijfels over de muziekindustrie, maar uiteindelijk overwon de liefde voor muziek, en tekende ze een platencontract bij het relatief nieuwe platenlabel Caroline Benelux.
Haar jongste album verscheen begin april en is een overtuigend werkstukje geworden waarop ze grunge invloeden schijnbaar achteloos weet te vermengen met pop, indie en metal, afgemaakt met een vleugje electronica.
Hoogste tijd om La Bandita eens te vergasten op een luistertest. Muzine.nl legde haar zeven nummers voor, en tekende vervolgens haar reactie op.

Luistertest met Dave von Raven (The Kik)

Dave von Raven is zanger/gitarist van The Kik. Na een bewogen jaar, waarin de band huisband was bij De Wereld Draait Door en een zeer succesvol album maakte (Springlevend) gaan we even rustig met Dave om de tafel zitten in de gloednieuwe studio/repetitieruimte van The Kik in Rotterdam-Noord, en leggen hem een aantal liedjes voor.

Luistertest met Martin van Waardenberg

Martin van Waardenberg is bedenker en scenarioschrijver van de film De Marathon en vormde samen met Wilfried de Jong het legendarische cabaretduo Waardenberg en De Jong.
Muzine.nl legde hem zes liedjes voor.

Luistertest met Henk Koolen

Henk Koolen is programmamaker bij poppodium Paard Van Troje in Den Haag en State X New Forms, het tien-daagse festival voor avant-garde rock, cutting-edge electronics & nu-art.

ad bol.com

Bulk Alert

Redacteuren en Fotografen

Muzine.nl is altijd op zoek naar goede redacteuren en fotografen.

Interesse? Stuur een mailtje naar ronald@muzine.nl

Social media

Volg Muzine.nl op Facebook of Twitter

Like us