Artikelen

Een dag op pad met Johan

Afgelopen zondag trapte Johan een uitgebreide najaarstournee af in het Rotterdamse Rotown. De band van Jacob de Greeuw oogt sinds het verschijnen van het nieuwe, vijfde album Pull Up, in april van dit jaar, als herboren. Reden genoeg om het vijftal de gehele dag te volgen, van het uitladen van de bandbus tot en met de champagne na het optreden. Welkom bij deel 9 uit de serie Een Dag Op Pad Met.... Juist: Johan.

Een dag op pad met De Likt.

Aan het einde van een belachelijk druk festival seizoen streek het Rotterdamse sloopbedrijf De Likt het afgelopen weekeinde neer in een stijf uitverkochte Maasssilo in thuishaven Rotterdam. Samen met een flink aantal muzikale gasten walste het drietal nog feller dan normaal over het tweeduizendkoppige publiek heen. Voor onze serie ‘Op Pad met…’ dompelden Muzine.nl  hoofdredacteur Ronald Renirie en fotograaf Govert Kreuk zich een hele dag onder in de krankzinnige wereld die De Likt heet.

Mark Sandman en 25 jaar Cure For Pain

Op vrijdag 14 september is het precies 25 jaar geleden dat het iconisch album Cure For Pain van Morphine verscheen. De band uit Boston viel op door de ongebruikelijke bezetting (bas, drums, zang en saxofoon), het instrumentgebruik (bas met slechts twee snaren en bespeeld met een slide) en de donkere doorleefde stem van frontman en songschrijver Mark Sandman. Muzine's Fabian Hofland blikt terug op deze bijzondere band.

De Tips voor Metropolis 2018

Welke bands mag je niet missen tijdens Metropolis 2018? Ook dit jaar krijg je van ons een mooie lijst met de leukste bandjes die op het gratis toegankelijke Rotterdamse festival staan op 8 juli.. Maar omdat het komende zondag wederom erg warm dreigt te worden, stelde onze Wim du Mortier twee verschillende routes voor je samen. Een voor de luie festivalbezoeker die slecht tegen de warmte kan en op zijn gemak van de vele bandjes wil genieten, en een voor de muzikale ontdekkingsreiziger die lak heeft aan de brandende zon en zich zonder problemen door de menigte wurmt, in de hoop iets nieuws tegen te komen.

Een dag op pad met Shame tijdens DTRH

Begin dit jaar verscheen Songs Of Praise van de Britse band Shame. Een album dat volstaat met hoekige, non-conformistische, melodieuze punkrock, die even energiek en opruiend klinkt als hun live optredens. Naast sensationele clubshows, werden festivals als Lowlands, Eurosonic en Pukkelpop al aan gort gespeeld, en afgelopen weekeinde bleef er na hun show op DTRH ook niet veel meer dan wat smeulende puinhopen over van de Fuzzy Lop tent. Muzine.nl liep de hele dag met deze vijf jonge honden uit Zuid-Londen mee.

Pages

ad bol.com

Bulk Alert

Redacteuren en Fotografen

Muzine.nl is altijd op zoek naar goede redacteuren en fotografen.

Interesse? Stuur een mailtje naar ronald@muzine.nl

Social media

Volg Muzine.nl op Facebook of Twitter

Like us